Gavdos 2016

Kapp Tripiti - Europas sørligste punkt

Les også om min tur til Europas Nordligste punkt her - http://www.svtangen.com/65173781 

Under mitt opphold i Paleochora, Sørvest Kreta i perioden 21. mai - 10. juni 2016 dro jeg også noen dager til Gavdos. Bosted Consolas Studios ved Sarakaniko-stranden.

Det er den 25. mai 2016 og jeg skal til Gavdos i dag. Ferga går kl. 8.30 og jeg er på plass ca. 10 min. før. Billett har jeg kjøpt hos Celino Travel.
Ferga går strekningen Paleochora - Sougia - Agia Roumeli, og til Gavdos et par dager i uka.

Vel - vi var ikke kommet så langt før en av manskapet kom bort til meg og spurte om jeg skulle til Gavdos. Han fortalte da at pga. for mye vind/bølger ville ikke ferga gå dit i dag, men antagelig i morgen.

Jeg blir med ferga til Agia Roumeli hvor jeg har vært før og fikk et rom for natten hos Niko på Paralia. Agia Roumeli er et lite veiløst turiststed med mange bosteder og tavernaer.
Det er hit alle som har gått Samariaravinen kommer for å ta fergen østover til Chora Sfakion eller vestover til Sougia hvor bussene står og venter.

Det ble 2 overnattinger før været var bra nok og det gikk ferge til Gavdos.
Endelig var jeg på vei - og vel fremme gikk det ikke så lang tid før jeg var på plass i et enkelt studio med stor felles terrasse med 4 andre studioer og utsikt mot Sarakaniko stranden - 20 euro/døgn.


Jeg har vært på Gavdos tidligere, men bodde da i Korfos - der hvor stien til Kap Tripiti starter.
Derfra er det ca. 1,5 timer å gå en vei.
Nå bor jeg lenger unna - og må sjekke ut hvilken sti som er kortest å gå til Korfos. Jeg fant ganske raskt et skilt like i nærheten av nedkjøringen til Sarakaniko-stranden og gikk en tur for å rekognosere litt. Vel jeg fant frem og etter ca. 1 time var jeg i Korfos.
Her ble det et hygglig gjensyn med Maria og mannen på Taverna Panorama, hvor jeg bodde forrige gang - se her: http://www.mitt-hellas.com/275509475 .
Jeg slappet av med litt mat og drikke før jeg gikk samme stien tilbake.

Dette betyr at turen fra der jeg bor nå til Kap Tripiti vil ta ca. 2,5 timer en vei.


Det er 30. mai og jeg skal gå turen til europas sørligste punkt i dag. Etter en god frokost er jeg klar for turen og er snart på vei - med tilstrekkelig med vann for første etappe til Korfos. Etter 1 time er jeg i Korfos og kjøper mere vann hos Maria. Så starter jeg på turen ut til Kap Tripiti, og som forrige gang tar turen ca. 1,5 timer. 
Jeg er tilbake på europas sørligste punkt -  34° 48' 07"

Det kan være litt vanskelig å gå fra stranden opp til det markerte punktet, men det går greit.
Etter litt avslapping går turen tilbake til Korfos og Taverna Panorama hvor jeg får meg en god lunsj. Og deretter 1 time tilbake til bostedet.


 Les også om min tur til Europas Nordsligste punkt her - http://www.svtangen.com/65173781