Kardamili

Første blikk av Kardamili når du kommer fra Kalamata
Kardamili og stranden sett sydfra
Havnen og øya Meropi
Stranden Ritsa
Kardamili sett fra Petrovouni

Kardamili ligger ca. 3,5 mil sør for Kalamata. Det er svingete vei med bra asfaltdekke hele veien. Det går buss til og fra Kalamata flere ganger om dagen. Denne bussen går også som oftest videre sørover til Oitylo.
Kardamili er kommunesenter i Lefktro kommune og har ca. 400 fastboende.


I en av guidebøkene står det følgende om Kardamili: "Enhver som kommer til byen fra disse høydene og ikke blir beveget av synet av den lille øya, den forrevne kystlinjen, steinhusene og de kuperte åsene rundt, har sjel som en peanøtt." Dette er det du også vil føle når du kommer kjørende over fjellet fra Kalamata og ser ned mot Kardamili. 


Kardamili er en koselig liten landsby med flere bosteder i forskjellige størrelser og et antall tavernaer, barer og cafenion. Det finnes også bank (med minibank), noen forretninger, apotek, bokhandel og bakeri.
Stranden ligger nord for byen og består av rullestein og grus/sand. Det ligger en bra taverna (Taverna Elies) ved den beste delen av stranden.


Kardamili er et supert utgangspunkt for fotturer på eselstiene innover i fjellene, eller innover i Virosravinen, som noen sammenligner med Samariaravinen på Kreta.

Noen linker:

https://www.facebook.com/groups/263101220524307/ 

http://www.kardamili-greece.com/en/home.html